(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
celozrnné bulky
Potřebné ingredience
300 g celozrnné špaldové jemně mleté mouky, 200 g pšeničké mouky hladké, 1 ks droždí - čerstvého, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky mořské soli, špetka pepře mletého, 150 ml vlažného mléka, 250 ml vody, 5 lžic olivového oleje. Ochutíme podle své fantazie a chuti : orestovanou cibulkou, nebo směsí bylinek : bazalka, oregano, petřželka, majoránka, nebo sluneč. semínko, lněné semínko, ovesné vločky ...... jak má každý rád.
Postup přípravy
Já si připravuji těsto v domácí pekárně, ale při klasické přípravě uděláme kvásek, přidáme pak zbytek surovin a necháme kynout 45 min. Vypracujeme bochánky, kdo má trpělivost tak si uplete housky :-)) a necháte ještě 20 min kynout na plechu, bochánky či houstičky pomažeme rozkvedlaným vejcem a navrh nasypeme hrubou sůl, já dnes dala sezamové semínko, který jsme vyložili jen pečícím papírem. Pečeme 25 min na 180 stupňů (mám horkovzdušnou troubu.)
Množství je na 20 ks houstiček - cena asi 40 Kč, záleží na ceně mouky.
Množství je na 20 ks houstiček - cena asi 40 Kč, záleží na ceně mouky.
těsto připravuji v domácí pekárně
nakynuté bochánky
pomažeme vojíčkem a posypeme semínky
upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EVIKSIGI
(upraveno)
22. 2. 2014, 20:29
Tak téééda ty jsou božííííí...neskutečnéééé...mňamkózní... Dneska jsem si našla Váš recept a hned se do toho pustila.... opravdu děkuji za skvělý recept
kristyte
(upraveno)
29. 3. 2013, 16:21
koblizek63
(upraveno)
9. 2. 2013, 18:57
Vypadají dobře,vyzkouším